Kelimeler

Yazan Write on Perşembe, 11 Mayıs 2017 Yayınlandığı Kategori Blog Okunma 6063 kez
Ögeyi Oylayın
(0 oy)

          Kelimelerle her şeyi ifade edebileceğimizi zannederiz. Fakat benim gibi insanlar kelimelere duygu bile katamazlar. Ama istesek bunu kolaylıkla yazabiliriz. Milyonlarca kez, binlerce kez seni seviyorum yazabiliriz. Sadece yazmakla kalırız. Bu kelimeler yetersiz olduğunu çoğumuz farkında bile değiliz…

       Dünyayı dolaşıp bir bilge arayan ve sonuçta bir tek cümle söyleyip tüm yaşamı değişen insanların hikâyelerini duymuşsunuzdur. Aslında söyledikleri sözler daha önce defalarca yazılmış ya da söylenmiş sözler. İş yaşanması gerektiği konusu kabullenince anlam kazanmaya başlıyor. Ve yaşam değişmeye başlıyor.

Kelimelerin yetersizliğine birçok örnek verilebilir. Bir rüyayı görürsünüz ve bu rüyayı kaleme aldınız. Bu rüyayı okuyan kişinin sizin gördüğünüz rüyayı aynı şekilde anlamlandırabileceğini söyleyebilir misiniz?

Yâda tüm hayatımızı yazmaya kalkışsak kaç sayfa tutar acaba. Acaba kelimeler tüm anlamları anlatabilir mi? İnsanların mana âlemi dilediklerine yaklaşabilmesinin en önemli aracı düşünce düşünceyle birçok mana kapısı açılacağına inanıyorum. Her aklımıza geleni yapmamamızda ayrı bir bilinç yükselmesini sağlar.

                Okumak sadece kitap dergi gazete okumak değil okumanın farklı bir anlamı daha var. Hayatı güneşin batışını  doğuşunu, insanların farklılıklarını, çiçekleri, hayvanları havanın sıcak soğuk olmasını her şeyi okuyabiliriz.

Nasıl ki kitap okumak için gözlere ihtiyacımız var bence mana âlemini okumamın en önemli anahtarı herkeste var olan Gönül anahtarı, kalp anahtarı o anahtarla çok daha anlamlı ve güzel bir yaşam içinde olabiliriz.

Başta gönlün daha sonra akıl aracının en iyi şekilde fark edip farkındalık içinde bir yaşam sürmek ümidiyle.

Mehmetsirin

Dua ve himmetle

Vesselam

Son Düzenlenme Pazartesi, 12 Haziran 2017 21:53
Bu kategorideki diğerleri: « El Freni Sanal Kafesler »

NE İZLESEM

 
 

NE OKUSAM