Vanilla Sky 2001

Yazan Write on Perşembe, 11 Mayıs 2017 Yayınlandığı Kategori Sinema Okunma 4383 kez
Ögeyi Oylayın
(0 oy)

New York’lu David Aames paranın satın alabileceği her şeye sahip olan ve göz kamaştırıcı bir yaşamı olan genç bir yayıncıdır. Yakışıklıdır, zengindir, karizmatiktir. Kısacası dışarıdan bakan biri için mükemmel bir hayata sahiptir.Ancak David’in hayatı her ne kadar muhteşem görünürse görünsün, David’in görülemeyen ve onu bir hayli rahatsız eden problemleri de vardır. David doğum günü verdiği partide arkadaşı Brian ile birlikte gelen Sofia adlı bir kıza ilk görüşte vurulur ve aşık olur.

Ancak David’in Sofia ile tanıştıktan kısa bir süre sonra yaptığı bir hata hem Sofia’yı kaybetmesine neden olur hem de her şey karmaşık bir hal alır. David bir yandan Sofia’ya tekrar ulaşmaya çalışırken bir yandan da zihinini kemiren bu karışıklığa bir çözüm bulmalıdır.Davıd’in ayrıca stüne çok düşen sevgilisi Julıeile de uğraşması gerekmektedir.

Editörün Notu:

Hayatta geçen her dakika için bir şeyleri değiştirme şansın mutlaka vardır. Sözü en çok hoşuma giden söz olmuştu hayatımızdaki pişmanlıklar ve hatalarla sonsuza kadar yüzleşmek zorunda kalacağımız bir boyut. Korkunç bir şey olurdu herhalde. 

Düşüncelerimizde her şeyin olmasını sağlayan tek güç olarak, para ve zenginlik olarak gözüküyor. Paranın gücü, toplumun benim hakkında ne düşünür düşüncesiyle geçen bir ömür.

Bin bir  şekle soktuğumuz karakter yapılarımız. Ne zaman hangi yalanlarla maskelerler geçireceğimiz içten pazarlıklı bir yaşam.

Vanila Sky filmi sadede bilinç boyutunuzda yaşarken birden yaptığı yanlışlar mutlu aşamasına neden oluyor. Filimi izlerken aklıma gelen Ahmed Hulusi’nin ölümü iç yüzündeki yazısında ve modern mistik cennet ve cehennemi anlatıyor yazılarındaki gibi bir kabir yaşamına benzediğini anımsatıyor.

Son Düzenlenme Pazartesi, 12 Haziran 2017 21:55

NE İZLESEM

 
 

NE OKUSAM